Wednesday, August 22, 2012

အေသးစားစားေသာက္ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းဝင္ေၾကးအခက္အခဲရွိ

ရႈမဝေအာင္(ျမစ္မခ)
22 Aug, 2012

ျမန္မာ႔အစားအေသာက္အရည္အေသြးႏွင့္ဝန္ေဆာင္မႈအဆင့္အတန္းမ်ားအား ကမၻာ့အဆင့္မီ ျမင့္မားတိုးတက္ေစေရး အတြက္ ျမန္မာႏိုင္ငံစားေသာက္ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္မ်ား အသင္းဖြဲ႕စည္း ေဆာင္ရြက္လွ်က္ရွိရာ အသင္းဝင္ရန္ ေငြေၾကးအခက္အခဲရွိေၾကာင္း လမ္းေဘးေစ်းသည္မ်ားထံက သိရွိရသည္။

"တစ္ေန႔ကို (၁ဝဝဝ) (၁၅ဝဝ)ျမတ္ဖို႕ေတာင္ မနည္းေရာင္းေနရတာ၊ အသင္းကို သံုးေသာင္းေပးၿပီး ဘယ္လိုဝင္ႏိုင္မွာလဲ '"ဟု ေျမာက္ဒဂံုၿမိဳ႕နယ္တြင္ မုန္႕ဟင္းခါးႏွင္႔ အသုပ္စံုေရာင္းခ်ေနသူ မရင္သန္းက ေျပာသည္။

လက္ရွိတြင္ ျမန္မာႏိုင္ငံစားေသာက္ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္းဝင္အသင္းသားဦးေရ နည္းပါးလွ်က္ ရွိေၾကာင္း သိရွိရၿပီး အသင္း ဝင္လိုသူမ်ားအေနျဖင္႔ စားေသာက္ဆိုင္အဆင္႔အလိုက္ အသင္းဝင္ေၾကး Aအဆင္႔လွ်င္ က်ပ္ တစ္သိန္း၊ Bအဆင္႔လွ်င္ ငါးေသာင္း ႏႈန္းႏွင္႔ လမ္းေဘးဆိုင္ Cအဆင္႔ စား ေသာက္ဆိုင္မ်ားအတြက္ က်ပ္-သံုးေသာင္း အသင္းဝင္ေၾကး သတ္မွတ္ထားေၾကာင္း သိရွိ ရသည္။

လမ္းေဘးမုန္႔ဟင္းခါးဆိုင္အစရွိသည္႔ စားေသာက္ဆိုင္အေသးမ်ားမွ အစစားေသာက္ဆိုင္ႀကီးမ်ား အထိ အဆင့္အတန္းမီ စား ေသာက္ ကုန္မ်ားထုတ္လုပ္ႏိုင္ရန္ အသင္းအေနျဖင္႔ ပညာေပးလက္တြဲ ေခၚေဆာင္လိုေၾကာင္းကိုလည္း သိရွိရသည္။

'သန္႔ရွင္းတာက အတိုင္းတာတစ္ခုအရ ခက္ခဲပါတယ္၊ ကြ်န္ေတာ္တို႔ အစားအစာေတြ စားလိုက္လို႔ ျပည္သူေတြ တစ္ခုုခုျဖစ္ တယ္ဆိုရင္ ကြ်န္ေတာ္္တို႔ အဲဒါကိုလည္း သတိထားရပါတယ္၊အဲဒါေၾကာင့္ သူတို႔လက္ခံတဲ့ အစားစာေတြျဖစ္ေအာင္ ခ်က္ျပဳတ္ ေကြၽးေမြးဖို႔ လိုပါတယ္'ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံ စားေသာက္ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္း ဥကၠဌ YKKO စားေသာက္ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္ ဦးဥာဏ္လင္း က ေျပာသည္။

စားေသာက္ဆိုင္ႀကီးမ်ားတြင္ အလုပ္လုပ္ကိုင္ေနေသာဝန္ထမ္းမ်ားအေနျဖင္႔ ဟိုတယ္ႏွင့္ ခရီးသြား လာေရး ဝန္ၾကီးဌာနမွ သင္ တန္း ပို႔ခ်ထားျခင္းေၾကာင့္ အထူးေျပာစရာမလိုိေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ စားေသာက္ဆိုင္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္း ပုဂံဥကၠဌ ဦးတင့္ ေဆြကေျပာသည္။

'ကြ်န္ေတာ္တို႔ အဓိကစစ္ေဆးရမွာက တစ္ကိုယ္ေရသန္႔ရွင္းမႈ ဆိုင္ပတ္ဝန္းက်င္သန္႔ရွင္းမႈ ဆိုင္ အတြင္းျပင္သန္႔ရွင္းမႈ သံုးတဲ့ အသံုးေဆာင္ပစၥည္းေတြ က်န္းမာေရႏွင့္ ညီညြတ္ၿပီးသန္႔ရွင္းမႈရွိမရွိ ကြ်န္ေတာ္တို႔ စစ္ေဆးပါတယ္'ဟု ျမန္မာႏိုင္ငံစား ေသာက္ ဆိုင္ လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္း ပုဂံ ဥကၠဌ ျမနႏၵာစားေသာက္ဆိုင္ပိုင္ရွင္ ဦးတင့္ေဆြက ေျပာသည္။

အစားအေသာက္ခ်က္ျပဳတ္ရာတြင္လည္း ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔မသံုးရန္ ပဲဆီစစ္စစ္သာသံုးေဆာင္ရန္ ေဘးဥပါဒ္အႏၲရာယ္မျဖစ္ေအာင္ အထူး ဂရုစိုက္ရမည္ျဖစ္ၿပီး မိမိတို႔ ပုဂံေဒသည္ ႏိုင္ငံျခားသား ခရီးသြားဧည့္သည္မ်ားလာေရာက္သည့္အတြက္ အၿမဲၾကိဳးစားေနေၾကာင္း ကိုလည္း ပုဂံအသင္းဥကၠဌ က ရွင္းျပသည္။

အသင္းမွႀကီးမွဴးက်င္းပသည္႔ စားေသာက္ဆိုင္မြမ္းမံနည္းသင္တန္းႏွင္႔ဝန္ထမ္းအရည္ေသြးျမွင္႔တင္ေရး သင္တန္းမ်ားအား အသင္းဝင္ မ်ားအေနျဖင္႔ အခမဲ႔တက္ေရာက္ႏိုင္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံစားေသာက္ ဆိုင္လုပ္ငန္းရွင္မ်ားအသင္းက သိရွိရသည္။

Ref: ျမစ္မခ

0 comments:

အေပၚသို႔