ရတနာဦး
စက္တင္ဘာလ ၁၃ ရက္ ၂၀၁၂ ခုႏွစ္
ႏွစ္လေက်ာ္ ၾကာျမင့္ေနၿပီျဖစ္သည့္ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံက ပိတ္ပင္ထားေသာ ျမန္မာႏိုင္ငံမွ အေအး႐ိုက္ အမဲသားတင္သြင္းခြင့္ကို ယခုႏွစ္ထဲမွာပင္ ျပန္လည္ဖြင့္ေပးေအာင္ ႀကိဳးစားေဆာင္ရြက္သြားမည္ ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ ေမြးျမဴေရးလုပ္ငန္းအဖြဲ႔ခ်ဳပ္မွ ဒုဥကၠ႒ (၁) ဦးဝင္းစိန္က ေျပာၾကားလိုက္သည္။
“ဒီႏွစ္မကုန္ခင္တ႐ုတ္ကို ေအးခဲအမဲသား တင္ပို႔ႏိုင္ဖို႔ ေလာေလာဆယ္ ႏွစ္ဖက္ တိရိစာၦန္ေဆးကုဌာနေတြ အခ်င္းခ်င္းၫႇိ ေန တယ္။ ၿပီးေတာ့ ဒီက လုပ္ငန္းရွင္ေတြနဲ႔ ေဆြးေႏြးမႈေတြလုပ္ေနတယ္” ဟု ေမြးျမဴေရးလုပ္ငန္း အဖြဲ႔ခ်ဳပ္မွ ဒုဥကၠ႒ (၁) ဦးဝင္း စိန္က ဆိုသည္။
ျမန္မာႏိုင္ငံတြင္ ကၽြဲ ၊ႏြား ခြာနာ လွ်ာနာ ကင္းစင္မႈမရွိေသာ္လည္း တစ္ႏိုင္ငံလံုးအေနႏွင့္မၾကည့္ဘဲ ႏိုင္ငံတြင္း ကင္းရွင္းဧရိယာ တစ္ခုအေပၚ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံႏွင့္ ၫႇိႏႈိင္းပါက ေျပလည္ႏိုင္လိမ့္မည္ဟု ေမွ်ာ္လင့္ကာ ေမြးျမဴေရး လုပ္ငန္းအဖြဲ႔ခ်ဳပ္အေနႏွင့္ ၾကိဳးစား ေဆာင္ရြက္ေနလ်က္ရွိသည္။
သားေရႏွင့္ပတ္သက္၍ ကမာၻ႔တိရစာၦန္ က်န္းမာေရး အဖြဲ႔၏ ဥပေဒအရလည္း သားေရဆားနယ္မ်ားကို ဆိုဒီယမ္ ကာဗြန္နိတ္တြင္ ၂၈ ရက္ၾကာ စိမ္ထားပါက ခြာနာလွ်ာနာပိုး ေသေစႏိုင္သည္ဟု ေဖာ္ျပထားမႈအေပၚ ေဆြးေႏြး တင္ျပၿပီး တ႐ုတ္အာဏာပိုင္ မ်ား ကို နားခ်ရန္ စဥ္းစားထားၾကသည္။
ျမန္မာႏိုင္ငံမွ တင္ပို႔သည့္ ေအးခဲအမဲသားမ်ားတြင္ ခြာနာလွ်ာနာေရာဂါပိုး ပါရွိသည္ကို ေတြ႔ရွိၿပီးေနာက္ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ က ဇူလိုင္ လ ဆန္းမွစတင္၍ တင္သြင္းခြင့္ပိတ္ပင္ခဲ့သည္။
ဒီဇင္ဘာလတြင္ ရွမ္းျပည္နယ္ မူဆယ္ၿမိဳ႕တြင္ ျပဳလုပ္မည့္ ျမန္မာ-တ႐ုတ္နယ္စပ္ကုန္သြယ္ေရးျပပြဲ မတုိင္ခင္ ေျဖရွင္း သြားရန္လို သည္ဟု စီးပြားကူးသန္းဝန္ႀကီးဌာန ဒုဝန္ႀကီး ေဒါက္တာပြင့္ဆန္းက ေမြးျမဴေရးလုပ္ငန္း အဖြဲ႔ခ်ဳပ္သို႔ ေျပာၾကားထားခဲ့ သည္။
မူဆယ္ ကုန္သြယ္ေရးျပပြဲတြင္ ယခင္ႏွစ္က သားေရပို႔ကုန္ျပခန္း ႏွစ္ခုပါရွိခဲ့ၿပီး ယခုႏွစ္အတြက္မူ မဆံုးျဖတ္ရေသးဘဲ ျဖစ္ေန သည္။
၂ဝ၁၂-၁၃ဘ႑ာႏွစ္အစ ဧၿပီလမွဇြန္လအထိ သံုးလအတြင္း ေအးခဲအမဲသားတန္ခ်ိန္ ၄.၈၈၄ တန္ ကို တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ သို႔ တင္ပို႔ ႏိုင္ခဲ့ၿပီး ရက္သတၱပတ္လွ်င္ ေအးခဲအမဲသားတန္ခ်ိန္ ၄ဝဝ ရွိေနခဲ့ရာက ဇြန္လ၂၇ ရက္ေန႔မွ ဇူလိုင္လ ၃ ရက္ေန႔အထိ ၁၄၅ တန္သာ ေနာက္ဆံုးတင္ပို႔ခဲ့ေၾကာင္း စီးပြားေရးႏွင့္ကူးသန္းေရာင္းဝယ္ေရးဝန္ႀကီးဌာန၏ စာရင္းတြင္ေဖာ္ျပပါရွိသည္။
Ref: မဇၥ်ိမ
Friday, September 14, 2012
တ႐ုတ္ ပိတ္ထားသည့္အမဲသား တင္ပို႔ခြင့္ ႏွစ္မကူးခင္ ျပန္ဖြင့္ေအာင္ ႀကိဳးစားမည္
Labels:
စီးပြားေရး
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment